Curs d’iniciació a les tècniques de bioenginyeria del paisatge en l’àmbit fluvial

La secció catalana de l’AEIP (Asociación Española de Ingeniería del Paisaje), amb el suport de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús i la Diputació de Barcelona (Reserva de la biosfera del Montseny), organitzen el “Curs d’iniciació a les tècniques de bioenginyeria del paisatge en l’àmbit fluvial”.

El curs, de tres dies de durada, servirà de contribució al projecte “Estudio sobre la mitigación de los efectos de vertido de las EDAR Estaciones Depuradoras de Aguas Residuales sobre los ríos”, on hi col·labora el CEAB-CSIC.

Les tècniques de Bioenginyeria del paisatge són tècniques que utilitzen el material vegetal com element de construcció i de regeneració ambiental. Aquest tipus de tècniques han estat àmpliament utilitzades en l’estabilització i construcció de talussos, tenint una de les seves principals aplicacions en rius i àrees de muntanya i més concretament en l’estabilització tant de talussos com de despreniments. Com elements vius que són, aquestes estructures s’integren millor en l’entorn i augmenten la seva estabilitat amb el temps.

Més informació al següent enllaç:   TRÍPTCUR_Montseny_c_març2016