Descoberta i anellament a la desembocadura de la Tordera amb les famílies

El diumenge 12 de març l’AMPA de l’escola Mossèn Joan Batlle va organitzar una Jornada científica a la desembocadura de la Tordera amb la col·laboració de l’Escola, el CEAB i el Grup d’anellament científic PARUS .

El dia va començar molt aviat i el bon temps ens va acompanyar. Els més matiners van ser els ornitòlegs de PARUS que van venir a plantar les xarxes al riu a les sis del matí, cap a les vuit algunes famílies ja van poder veure com s’anellaven i alliberaven els primers exemplars capturats. La jornada va ser un èxit de participació, nens, nenes, familiars i mestres de l’escola en total més de 100 persones van gaudir del fantàstic entorn del tram final de la Tordera. Una demostració clara que les famílies tenen ganes compartir, de natura, de ciència i de conèixer els espais naturals més propers.

Durant el matí es van fer passejades fins a la desembocadura per conèixer de primera mà el valor ecològic que té aquesta zona de la mà de científics del CEAB. L’activitat estrella va ser l’anellament d’ocells. Tan petits com grans van poder xalar de valent veient els ocells, i escoltant el que ens explicaven de cada individu capturat, el moment culminant era sens dubte, l’alliberament. Els ornitòlegs identificaven l’espècie, n’agafaven algunes mesures i se’ls hi col·locava una anella numerada per identificar-los en futures captures, potser en indrets ben llunyans. L’anellament científic és una eina de gestió dels espais naturals que permet conèixer l’evolució de les poblacions d’aus i les seves migracions.

La jornada va acabar amb una foto de grup amb el riu Tordera de fons i amb ganes de posar data a la propera trobada familiar a la natura i amb molta ciència!