Els canvis en la temperatura del mar afecten els déntols de les illes Medes

El déntol és un peix que viu als fons rocosos i les praderies marines del Mediterrani i l’Atlàntic. Al ser un depredador voraç, la seva presencia és clau per mantenir l’equilibri dels ecosistemes on es troba. Experts de la Universitat de Barcelona i del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) han estudiat com l’escalfament global pot canviar les zones marines on s’alimenta, i com això afectaria a la dinàmica de l’espècie i dels ecosistemes costaners.

Eneko Aspillaga (UB-IRBio i CEAB-CSIC) i Frederic Bartumeus (Investigador ICREA associat al CEAB-CSIC i al CREAF) són dos dels investigadors del nostre centre que han estudiat la seva presència a la reserva natural de les Illes Medes (utilitzant la telemetria acústica i els nous mètodes computacionals i d’anàlisi), i han publicat els resultats en aquest article de la revista Scientific Reports:

Aspillaga, EnekoBartumeus, Frederic ; Starr, Richard M.López-Sanz, ÀngelLinares, CristinaDíaz, DavidGarrabou, JoaquimZabala, MikelHereu, Bernat. Thermal stratification drives movement of a coastal apex predator. Scientific Reports 7: 526 (2017)  DIGITAL CSIC

Nota de premsa

http://www.ub.edu/web/ub/ca/

http://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/noticies/2017/05/014.html