Mol·luscs i el moviment caòtic

Estudiant el moviment caòtic dels mol•luscs, uns animals que poden processar molt poca informació, Frederic Bartumeus (CEAB-CSIC) investiga  què és el que fa que els seus moviments siguin tan aleatoris i per què.

L’estudi suggereix que els resultats d’aquestes dades poden ser extrapolables a cerques de les quals es té poca informació. Així doncs, la generació d’algoritmes basats en aquestes conductes pot ajudar, per exemple, al rescat de persones que s’han perdut, a elaborar sistemes de mostreig ambiental per recollir dades o a navegar per internet, entre altres aplicacions.

Article de referència: Signatures of chaos in animal search patterns. Andy M Reynolds, Frederic Bartumeus, Andrea Kölzsch & Johan van de Koppel. Scientific Reports 6, Article number: 23492 (2016) doi:10.1038/srep23492 ( https://www.ceab.csic.es/publication/signatures-of-chaos-in-animal-search-patterns/ )

 

La noticia als mitjans:

http://blog.creaf.cat/es/noticias/una-busqueda-caotica-puede-ser-una-buena-estrategia-cuando-se-va-a-ciegas/

http://www.lavanguardia.com/vida/20160412/401061458659/una-busqueda-caotica-puede-ser-una-buena-estrategia-cuando-se-va-a-ciegas.html

http://www.agenciasinc.es/Noticias/Un-movimiento-caotico-puede-ser-una-buena-estrategia-cuando-se-va-a-ciegas

http://www.dicat.csic.es/rdcsic/index.php/ca/

http://www.ecoticias.com/naturaleza/114087/Moluscos-movimiento-caotico