Doctora en Ciències Biològiques (Ecologia) per la Universitat de Barcelona el 1984. Professora Titular d’Ecologia de la Universidad de Murcia de 1988 a 1991 (actualment en excedència). Científica Titular del CSIC des de 1991, adscrita al Departament d’Ecologia Continental, pertany al grup de recerca “Biogeodynamics & Biodiversity”. Investigadora del node PN-Aigüestortes de la xarxa LTER-Spain. Investigadora de la xarxa ibèrica de “Ampliació d’estudis sobre cianotoxines i la seva incidència a la Península Ibèrica”.

Actualment, la seva investigació se centra en dos àmbits diferents: l’estudi dels efectes del Canvi Global en ecosistemes fluvials d’alta muntanya pirinenca (projectes GRACCIE, BIODAT i MAYSTONS); i els efectes del canvi climàtic i la seva possible bio-remediació en ecosistemes fluvials mediterranis, dins el projecte europeu REFRESH.

Ha dirigit 9 tesis de PhD i 11 tesis de Llicenciatura i Màster. Pertany a l’Associació ibèrica de Limnologia, a la Freshwater Biological Association, a la North American Benthological Society i a la International Association of Theoretical and Applied Limnology (SIL).

 

Temes d’interès:

  • Canvi global en ecosistemes fluvials, conservació de la biodiversitat de macroinvertebrats, efectes del canvi climàtic a comunitats d’alta muntanya.
  • Sistemàtica i ecologia de efemeròpters i plecòpters
  • Cianotoxines en rius, producció, alliberament i interaccions amb les comunitats de macroinvertebrats bentònics.

Membres equip