Testing

pepitoi perez Veure tots ssdfadfasdf

0
Notícies

Frederic Bartumeus @CEABCSIC ens parla, en una entrevista a Ràdio Palafolls, de “El paper de la ciència en l’era de la postveritat i el “Big Data”” la xerrada que farà  a la @BiblioBlanes el divendres 9 a les 19:30. Comenta que ens parlarà sobre quines eines té, o pot arribar a tenir la ciencia, per tractar aquesta tendencia actual que tenen certes persones, grups o lobbies, de manipular la realitat per fer-la passar com a veritat. Aquesta activitat és una més de les que organitza el Centre d’Estudis Avançats de Blanes dins la semana de la Ciència.

0
Notícies

En l’entrevista, Frederic Bartumeus ens remarca que la ciència sempre s’ha interessat per totes les qüestions relacionades amb el moviment animal, perquè és clau per entendre molts processos ecològics i també per gestionar el medi natural. En els últims anys els avenços tecnològics han permès a la ciència fer un salt endavant molt important en aquest camp.

0
Notícies

Luis Francisco Ruiz-Orejón, que ha acaba de fer el doctorat al CEAB-CSIC, va intervenir al documental “Plastificats” del programa 30 minuts de TV3, parlant dels microplàstics que es troben en els primers centímetres de la superfícies de les aigües del mar Mediterrani. Segons l’estudi que ha dut a terme al nostre centre, ha pogut comptabilitzar més de quatre milions de micropartícules de plàstics a les aigües més somes del nord de les illes Balears.

0
Notícies

‘Quaderns de la Revista de Girona’, editat  per la Diputació de Girona amb el suport de l’Obra Social de La Caixa, dedica una de les seves sèries a monografies locals, amb estudis sobre la historia i l’entorn de pobles i ciutats de les comarques gironines. La darrera d’aquestes monografies la protagonitza Blanes, i entre els quinze autors que hi col·laboren hi figura Enric Sagristà (CEAB-CSIC), amb un estudi sobre l’erosió de la platja.

0
Notícies

Marta Sánchez Parreño, estudiant durant el curs 2017-2018 de 2n de Batxillerat a l’Institut S’Agulla Blanes, ha estat la guanyadora del 1er premi en la categoria de” Treballs de Recerca” del III Premi de Treballs Acadèmics Consorci Besòs Tordera, pel seu treball “Diagnosi de l’estat actual de l’ecosistema del delta de la Tordera”. En aquest estudi també ha col·laborat  @EnricSagrista (CEAB-CSIC) tutoritzant el treball guanyador.

CEAB a les escoles Veure tots

Notícies

Els alumnes de l’escola mossèn Joan Batlle de Blanes trien el nom d’una nova espècie de cuc marí descoberta per un investigador del CEAB

El CEAB-CSIC ha demanat als alumnes de sisè de primària de l’Escola Mossèn Joan Batlle del barri de Ca la Guidó, a Blanes (la Selva), que triïn el nom d’una nova espècie de cuc marí. Aquest anèl·lid ha estat descobert per en João Gil, investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC),i espera ser batejat amb un dels dos noms finalistes: Demogorgory “perquè hi ha una sèrie, ‘Stranger Things’, on hi ha un animal que s’assembla molt” o JoanBatllevoraci, “en homenatge al nom de l’escola i a la voracitat del cuc”. Ara, el científic que va descobrir la nova espècie escollirà quin dels dos noms s’imposa finalment.