Investigadors del Centre d’Estudis Avançats de Blanes reben el Premi Ciutat de Barcelona 2017

Aitana Oltra, Frederic Bartumeus (CEAB-CSIC) i John R.B. Palmer (CEAB-CSIC), investigadors de la plataforma de ciència ciutadana Mosquito Alert, han rebut el Premi Ciutat de Barcelona 2017 en la modalitat de treballs sobre Ciències de la Terra i Ambientals. El seu treball “Citizen science provides a reliable and scalable tool to track disease-carrying mosquitoes”, publicat el passat octubre de 2017 a la prestigiosa revista Nature Communications, ha merescut el reconeixement del jurat d’aquest prestigiós premi.

S’ha valorat la recerca innovadora que aquests científics del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) han fet sobre l’expansió del mosquit tigre, una investigació que combina mètodes de recerca tradicional amb la participació de la ciutadania. Els resultats han demostrat que aquest mètode ha estat fiable, eficient i útil per combatre l’expansió d’aquest insecte portador de malalties infeccioses.

DWGBHmsWkAEeHiA

Tots els companys del centre estem molt orgullosos d’aquest merescut reconeixement, que ens esperona a continuar cercant noves fites en el camp de la recerca i innovació.

Nota de premsa

Palmer, John R. B.; Oltra, Aitana; Collantes, Francisco; Delgado, Juan Antonio; Lucientes, Javier; Delacour-Estrella, Sarah; Bengoa, Mikel; Eritja, Roger; Bartumeus, Frederic. Citizen science provides a reliable and scalable tool to track disease-carrying mosquitoes. Nature Communications 8: 916 (2017)  DIGITAL CSIC