Dones i Ciència. Entrevista amb Helena Guasch i Delfina Cornejo

La Biblioteca Iu Bohigas ha acollit recentment l’exposició “L’enginy (in)visible”, una exposició que vol mostrar la (in)visible dificultat associada a la promoció del talent femení en l’àmbit tecnològic.

En el marc de l’exposició, des de la Biblioteca s’ha demanat a les investigadores del CEAB Helena Guasch i Delfina Cornejo que ens expliquin la seva experiència en tant que dones que han desenvolupat una professió dins l’àmbit científic.

En aquesta entrevista Helena Guasch, de Valls, i Delfina Cornejo, de Buenos Aires, investigadora principal i becària respectivament d’un equip d’investigació del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, ens fan cinc cèntims de la seva recerca actual: l’estudi de la contaminació dels plàstics als rius, i l’impacte que té el turisme en els ecosistemes d’alta muntanya.

Ens parlen també de les seves experiències com a investigadores, en un món governat tradicionalment pel homes. Apunten la gran influència de l’entorn en el desenvolupament de les vocacions científiques, i la lluita constant que tenen per combatre les desigualtats de gènere en l’àmbit científic.

Per acabar, es mostren convençudes que el seu model de treball cooperatiu és un exemple a seguir i una bona eina per deixar enrere segons quins tics masclistes dins el món acadèmic.

Dones i ciència. Conversa amb Helena Guasch i Delfina Cornejo