Aquest Nadal ens ha deixat l’Antonio Cruzado

L’Antonio va ser el primer investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) i també el seu primer director. Ho va fer en temps difícils, com són els anys en que alguna cosa es comença, però al mateix temps anys inoblidables pel creixement continuat que es veia en el nostre centre. L’Antonio va ajudar a construir els fonaments inicials del que és ara el CEAB.

L’Antonio va ser un dels pares de l’Oceanografia Química a Catalunya, des dels seus treballs inicials en la hidrografia del Mar Català i Balear fins a les seves participacions en els grans consorcis Europeus d’investigació. Inicialment lligat a l’antic Institut d’Investigacions Pesqueres (CSIC) de Barcelona, ​​va desenvolupar, però, la major part de la seva meritòria carrera professional en el nostre centre, on va crear la unitat d’Oceanografia Química per la qual van passar abundants col·laboradors, que avui en dia desenvolupen les seves carreres en multitud de llocs per tot el món.

No obstant això, l’Antonio va ser, abans de res, un gran col·lega. Una persona de fort caràcter però alhora molt humana; ens va ajudar a entendre què és la investigació i tot allò que comporta i, al llarg de més de 30 anys de carrera ininterrompuda al CEAB, ens va acompanyar a tots en la nostra.

Descansa en pau, Antonio, seguirem recordant-te des d’aquí.

 

Nadal del 1990. Antonio Cruzado és la darrera persona de la dreta.