Costa Brava Blue Fest: una setmana dedicada al busseig sostenible i a la conservació del Mediterrani

Aquests 7, 8, 9, 11 i 14 de juny se celebra el Costa Brava Blue Fest, un festival dedicat a la immersió respectuosa amb l’entorn, a posar en valor els fons marins costaners i a promoure’n la conservació. El CEAB-CSIC és un dels ens implicats en aquesta iniciativa.

L’esdeveninent inclou activitats diverses, dirigides tant a submarinistes com a no submarinistes, com tallers de ciència ciutadana, xerrades divulgatives, sessions de busseig, de snorkelling, de caiac i una gran neteja submarina conjunta que es farà el dissabte dia 8. Les accions es duen a terme a diferents municipis de la Costa Brava (Blanes, Tossa de Mar, Palamós, Palafrugell, Begur, L’Estartit, L’Escala i Port de la Selva). Es fa coincidir amb una data assenyalada, el 8 de juny, Dia Mundial dels Oceans

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) és un dels instituts de recerca implicat en aquesta iniciativa. Investigadores i investigadors del Centre participen en activitats com la xerrada sobre la Posidonia, el seu paper com a gran pulmó del Mediterrani i les afectacions que pateixen les praderies marines per l’acció humana, pel canvi climàtic i global.  L’esdeveniment s’ha programat pel diumenge 9, a les 10 h, al Blanes Sub, al Port del municipi de Blanes. Després de la xerrada, a càrrec de la investigadora Candela Marco, s’ha previst una immersió temàtica en una praderia de Posidonia, amb l’acompanyament dels experts del CEAB-CSIC.

El Costa Brava Blue Fest està organitzat per l’Associació de Centres de Busseig de la Costa Brava en col·laboració amb Bluewave Alliance, la fundació promoguda pels Laboratoris Isdin dedicada a la preservació dels oceans, i en el marc dels Blue Days que organitza aquesta entitat. També compta amb el patrocini del Patronat de Turisme de la Costa Brava.

Hi participacen més de 20 centres d’immersió de l’Associació, situats des de Blanes fins al Cap de Creus. I compta també amb la col·laboració d’altres entitats com la Fundació Alive, Submon o la Fundació Cousteau.

Tota la programació i informació, aquí.

 

 

 

 

 

 

 

E