“Descobrint els deserts submarins” recapta més de 10.000 euros en un Verkami

Els deserts submarins, o blancalls, és una de les més clares conseqüències dels efectes del canvi climàtic sobre els mars i oceans. Jordi Boada, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) va decidir posar en marxa un Verkami per recaptar fons i estudiar els blancalls de tot el planeta. Poder localitzar i fer un seguiment adequat dels deserts submarins és imprescindible si volem trobar solucions que ens permetin garantir la viabilitat dels recursos marins en el futur i conservar la salut dels oceans.

Per fer-ho, però, és necessari fer el seguiment temporal de molts deserts submarins i, per fer front als costos i dotar de material a les entitats que col·laboren amb el projecte de manera voluntària, s’ha optat per la plataforma de crowdfunding.

El resultat ha estat molt satisfactori, i s’han recaptat més de 10.000 euros que es destinaran a finançar investigacions a diferents llocs del planeta.

Tot l’equip agraeix les aportacions d’empreses i particulars, i ara és l’hora de posar-se en marxa per assolir l’objectiu de la investigació, que no és altre que el de determinar amb més exactitud els orígens dels deserts submarins, i especialment estudiar la seva evolució al llarg del temps.

La Vanguardia