Desmuntant mites sobre la Tordera

La CUP de Tordera va organitzar el passat divendres 11 de gener una xerrada a la Biblioteca d’aquesta localitat,  titulada “Desmuntant mites sobre la Tordera”. L’Enric Sagristà, geòleg i investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), i en Javier Romera, naturalista local, van desmuntar els mites més estesos sobre la Tordera: La Tordera és un riu, i no una riera; la Tordera no és un riu subterrani; la Tordera no s’asseca pel canvi climàtic o perquè sigui un riu mediterrani, s’asseca per la sobreexplotació de l’aqüífer; les motes dels rius no són la solució a l’erosió…

Aquets i altres temes van ser tractats amb rigor científic, aportant dades que ajuden a comprendre millor l’estat actual de la Tordera, i  reflexionant sobre el present i el futur del nostre riu.

La xerrada va tenir un gran èxit de públic. Això i el fet de que la manca de temps impedís aprofundir en temes que requerien més atenció,  va animar a ponents i organitzadors a plantejar-se fer una repetició de l’acte en breu.

Diari de Blanes