Dia Mundial del Mosquit

El dia 20 d’agost se celebra el Dia Mundial del Mosquit, una iniciativa destinada a conscienciar a la població dels riscs que comporta aquest insecte per a la salut pública. Mosquito Alert, coordinat pel dr. Frederic Bartumeus (CEAB-CSIC), és un projecte de Ciència Ciutadana creat per investigar i controlar mosquits transmissors de malalties. Uneix a la ciutadania, els científics i els gestors de salut pública i medi ambient per lluitar contra el mosquit tigre i el mosquit de la febre groga, vectors de Zika, Dengue i Chikungunya.

Aquesta iniciativa ha revolucionat el sistema actual de seguiment d’aquest insecte amb noves tecnologies que permeten obtenir dades de forma massiva. A més, involucra, educa i consciencia a la ciutadania per solucionar aquest problema de salut pública global.

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), amb aquesta iniciativa, s’uneix a la resta de propostes que a nivell mundial lluiten contra una de les espècies invasores més nocives per la salut pública. El Dia Mundial del Mosquit pretén ser un altaveu de totes elles, per conscienciar a la població d’aquest perill global.

Mosquito Alert