El CEAB-CSIC, en la lluita contra el COVID-19

El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) ha posat en marxa, en coordinació amb les autoritats de el Govern d’Espanya i de les comunitats autònomes en què s’ubiquen els seus centres, més de 50 iniciatives científiques amb l’objectiu de fer front a aquesta situació de crisi generada pel Covid-19 i a reduir el seu impacte en el futur.
Des del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), l’Institut de Física de Sistemes Complexos, (IFISC-CSIC-Universitat de les Illes Balears), i l’Institut d’Economia, Geografia i Demografia (IEGD-CSIC) a Madrid , es dissenya un ambiciós projecte per entendre els patrons de mobilitat en tot el país davant la pandèmia.
En aquest estudi, es tenen en compte aspectes tan importants com la distribució espacial de la població, la seva estructura per edat, i la distribució i característiques dels centres sociosanitaris (hospitals, centres de salut, residències de gent gran). O com s’han complert les mesures de contenció.

La investigació proposada permetrà comprendre millor els efectes de les mesures de restricció de mobilitat i distanciament social sobre la dinàmica epidemiològica que regeix la propagació de la malaltia. L’estudi servirà per informar en la presa de decisions relacionades amb la gestió del confinament actual de la població i la seva relaxació en el futur. El projecte es recolza en activitats i eines analítiques i computacionals d’intel·ligència artificial i anàlisi massiva de dades, desenvolupades pels diferents equips d’investigació. El Laboratori de Biologia Computacional (CBLab) i el Grup d’Ecologia Teòrica i Computacional i el d’Ecologia del Moviment del CEAB participen activament en aquesta recerca.
El nostre gra de sorra per combatre aquesta pandèmia.

Més info