Al CEAB han tingut lloc unes jornades per parlar sobre el efectes del temporal Glòria

Dijous i divendres de la setmana passada científics i tècnics es van reunir al nostre centre per debatre la problemàtica de les platges i els deltes des de la perspectiva de la geoètica, en relació a la fase posterior al Temporal Glòria.

El dijous al matí es va visitar el Delta de la Tordera, on l’investigador del CEAB Rafael Sardá va comentar sobre el terreny els canvis que havia ocasionat el temporal en aquesta zona del litoral.

Més tard, els participants a les jornades van anar al nostre centre, on van debatre  els escenaris de futur i amenaces en el nou marc climàtic al litoral català; i la problemàtica actual de les platges, dunes i deltes en un context de canvi ambiental a les conques fluvials. A continuació  es va fer la taula rodona ‘I després del Glòria, què? Reflexions des del Delta de la Tordera’, moderada pel mateix Rafel Sardà.

Divendres va tenir lloc la ponència ‘Geoètica: gestió i governança de recursos naturals i paisatges amenaçats’, seguida per un Taller amb un cas pràctic: ‘L’amenaça de desaparició o regressió de les platges sorrenques a la Costa Brava: cas aplicat des de la perspectiva de la Geoètica’.

Des del CEAB agraïm la participació de tothom.

Blanes.cat

El Punt Avui

 

Fotos www.blanes.cat