El dr. Rafael Sardá (CEAB-CSIC) participa a la COP25 (CEOE) – “Acción Empresarial por el Clima”, de Madrid.

El Dr. Rafael Sardá, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), va participar el passat divendres en un acte del pabelló verd de la COP25 (CEOE) – “Acción Empresarial por el Clima”. La seva intervenció es va centrar en aprofundir la mirada crítica, però alhora esperançada, expresada en un article seu publicat recentment a través de la plataforma Do Better de ESADE.

En aquest article posa de manifest que el canvi climàtic és una realitat ja visible i porta implícit tres aspectes bàsics: és un canvi global (no hi ha lloc al planeta on no s’observi), és un canvi persistent (ha vingut per quedar-se i ens acompanyarà durant dècades) i és un canvi molt incert (genera molta incertesa, ja que mai abans hem viscut alguna cosa semblant). Si no actuem per posar-hi remei, podem posar a la humanitat a la vora de el col·lapse. Si actuem, podem construir un futur nou i millor. El canvi climàtic ens va a exposar a grans riscos, però també ens brinda l’oportunitat d’establir una col·laboració global entre societats a la recerca d’una meta comú i això, també hauríem de veure-ho com un valor en si mateix.

Dins el marc d’aquest acte de la COP25 (CEOE), va constatar que els estats no poden fer front sols a aquest desafiament i va instar a l’empresariat a co-liderar els canvis necessaris per revertir aquest problema medioambiental.

https://dobetter.esade.edu/es/la-emergencia-climatica