El Magazine d’Ona Maresme entrevista a la Cap de Comunicació del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), Anna Oliver.

En l’entrevista Anna Oliver ens parla de què és el CEAB i  en què s’està treballant actualment. Comença comentant un dels darrers projectes que s’estan duent a terme al nostre centre, el del control i seguiment de l’explotació de les mines de liti i potassi al desert del Salar d’Atacama (Xile), per preservar-lo. També tracta el projecte Blue Natura, on investigadors del centre avaluen el carboni blau dels ecosistemes costaners. El projecte Limnopirineus, que treballa per conservar i restaurar estanys del Pirineu, o Mosquito Alert, que fa un control dels mosquits invasors i transmissors de malalties patògenes, són dos d’altres projectes que s’estan duent a terme actualment al CEAB.

Dos projectes dels quals també ens sentim molt orgullosos són la Xarxa d’Observatoris d’Alta Muntanya, on s’estudien els microorganismes que ens arriben per l’aire, i el projecte Plàstic 0, que treballa per eradicar aquest element tant contaminant dels mar i oceans.

També es parla durant l’entrevista de la importància de preservar la Costa Brava i, amb una mirada més ample, de la necessitat de recolzar campanyes com Fridays for Future per conscienciar a tothom de la necessitat de preservar el planeta Terra.

Entrevista al programa Magazine Ona Maresme. Ràdio Tordera. 19 de març del 2019.