El personal del CEAB se suma a la convocatòria de vaga del 8M

El Dia Internacional de les Dones és un moment per fer visible el gran paper de les dones dins la societat, però també per mostrar al món les desigualtats i injustícies que encara pateixen en tants àmbits de la vida quotidiana. El Centre d’Estudis Avançats de Blanes és un centre de recerca fortament compromès en la lluita contra la discriminació que pateix el 50% de la població mundial. Mitjançant la seva pròpia Comissió de Dones i Ciència (CDC), treballa per a potenciar la igualtat d’oportunitats, oferir informació, formació i suport a les seves treballadores i treballadors i afavorir la sensibilització social sobre aquesta greu problemàtica.

La CDC, que està constituïda de forma paritària 50/50, i el personal del CEAB es regeixen per la premissa essencial de que és imprescindible mantenir viu i ferm l’esperit d’aquesta jornada la resta de dies de l’any i, per tant, també es sumen a la convocatòria de la Vaga feminista del 8 de març i a les raons per les quals ha estat convocada i conviden a totes les seves treballadores a participar-hi.

Tanmateix, la CDC és conscient de l’evident repercussió econòmica que suposa secundar-la i que afectarà especialment a la fracció del personal més vulnerable i, per això, la més reticent a participar-hi. Comprenent i tenint en compte aquesta preocupant contradicció, la Comissió de Dones i Ciència ha consensuat una proposta sobre la seva postura davant d’aquest Dia i planteja una manera de fer-hi front seguint l’exemple d’altres entitats i empreses pioneres.

Com és obvi, qualsevol treballadora o treballador del CEAB que ho desitgi es podrà adherir a una de les convocatòries d’aturada laboral, ja siguin les de dues hores (d’11:30 a 13:30h o de 16:00 a 18:00h) o bé de tota la jornada completa. Tot i així, la CDC proposa a tot el personal masculí que estigui d’acord amb denunciar la situació de discriminació que viuen les seves companyes, i la resta de dones de la societat, a no sumar-s’hi formalment. D’aquesta manera, tal i com pretén la Vaga, es faran més evidents els efectes de l’absència de les dones als seus llocs de treball.

A canvi, la CDC ha proposat al sector masculí del CEAB que ofereixi voluntàriament l’equivalent al 50% de sou que es retindrà a les seves companyes pel fet de secundar la Vaga i entre les quals es repartiran proporcionalment els fons recollits. Alternativament, aquestes podran optar per cedir dit import a la Comissió que, en aquest cas, el destinarà a subvencionar futures activitats relacionades amb la promoció de la igualtat i la coresponsabilitat entre el personal del CEAB.

La Comissió Dones i Ciència del CEAB seguirà treballant amb la mateixa voluntat, rigor i fermesa per a continuar desenvolupant funcions i iniciatives que afavoreixin aquesta igualtat i coresponsabilitat entre dones i homes.