El projecte Pristine Seas, amb Kike Ballesteros (CEAB-CSIC), aconsegueix que Argentina declari dues noves àrees marines protegides a la Patagònia

El dimecres 12 de desembre de 2018, el Congrés argentí va aprovar un projecte de llei que estableix dues noves àrees marines protegides (MPA). Yaganes, al sud de la Terra del Foc, i Namuncurá-Burdwood Bank II, a l’Atlàntic Sud, sumen un total de 98.000 quilòmetres quadrats de nous oceans protegits, aproximadament la mida d’Hongria. Les MPA són reserves marines protegides que permeten  preservar una gran quantitat d’espècies vulnerables i amenaçades.

El projecte Pristine Seas de National Geographic Society, en el qual hi participa l’investigador del CEAB Kike Ballesteros, va dirigir una expedició a la regió de Yaganes al febrer de 2018, i al novembre del mateix any va participar en una altra a Namuncurá-Burdwood Bank II, per estudiar i filmar els ecosistemes marins en aquestes àrees. Els resultats van fer evident la necessitat de protegir aquests ecosistemes, per preservar la seva biodiversitat.

Una nova fita per Pristine Seas, que augmenta encara més el número de quilòmetres quadrats d’oceans protegits arreu del món gràcies a aquest projecte.

The National Geographic Society