El projecte PRORISK estrena butlletí de noticies

El projecte PRORISK és una xarxa de formació europea finançada pel programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea. PRORISK reuneix una xarxa única de científics amb una sòlida formació interdisciplinària en química, biologia, medi ambient i ciències socioeconòmiques. El consorci està format per 18 universitats, institucions de recerca, empreses i organitzacions associades de 9 països europeus i  també de Canadà.

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) participa en el projecte com a líder del grup de treball de difusió i divulgació del projecte. L’Helena Guasch investigadora principal, juntament amb altres investigadors del centre, tenen com a missió prinicipal la de difondre el coneixement generat per PRORISK a fòrums de recerca especialitzats i als responsables polítics, reguladors i grups d’interès; difondre l’estructura d’un nou fòrum complet per a la investigació interdisciplinària i la formació en recerca i,  proporcionar formació i realitzar activitats de divulgació dirigides a públics no especialitzats.

Arriba el primer butlletí!

Per dur a terme amb èxit alguns dels objectius de difusió i divulgació, va nèixer a finals del mes de març el primer butlletí de noticies del projecte PRORISK Newsletterper tal d’informar de les novetats, darreres notícies i altres informacions d’interès que es generin en aquesta xarxa de joves investigadors mediambientals.

Si voleu estar informats de les últimes noticies i novetats podeu entrar a la web principal del projecte.

Què vol aconseguir el projecte PRORISK?

Aquesta iniciativa, té com a objectiu dissenyar una  plataforma innovadora per capacitar a una xarxa d’investigadors en l’inici de la seva formació “Early Stage Researchers” (ESR) en el camp de l’Avaluació de Riscos Ambientals “Environmental Risk Assessment” (ERA). Es donarà als científics les eines necessàries que els hi permetran desenvolupar estratègies de protecció sostenible dels ecosistemes.

Els joves investigadors guanyaran les habilitats per afrontar aquest gran repte en el canvi de paradigma de l’avaluació de riscos. Treballaran com a futurs experts en la interfície entre els conceptes clau de protecció sostenible dels ecosistemes i salut. També, podran abordar dades cada vegada més complexes i avaluar críticament la solidesa de les prediccions de risc i avaluar els costos socioeconòmics dels danys ambientals.

Tot això permetrà als joves investigadors, donar forma a futures mesures reguladores que protegeixin els serveis dels ecosistemes i garanteixin així, la sostenibilitat i la prosperitat d’aquests més enllà de la duració del projecte.