La Setmana de la Ciència

La Setmana de la Ciència d’aquest 2017 serà des del 10 al 19 de novembre. Des de fa un temps, les diferents institucions públiques i privades de tot l’estat dedicades a la ciència organitzen tallers, xerrades, exposicions, jocs, que acostin a tothom la ciència que hi fan. Al CEAB fa molt temps que hi participem i organitzem les nostres pròpies activitats divulgatives de caire científic, com són les Jornades de Portes Obertes, tallers, xerrades i exposicions.

Aquest any, els matins de les Jornades de Portes Obertes, que seran el 15 i 16 de novembre, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes s’omplirà un cop més d’alumnes de primària, secundària i batxillerat, procedents de les escoles i instituts blanencs i dels municipis veïns. Durant la visita guiada els estudiants podran conèixer el centre per dins, els seus laboratoris i la recerca que hi desenvolupem a través de diversos tallers divulgatius.

Aquells mateixos dies, 15 i 16 de novembre a les 7 de la tarda, el centre tornarà a obrir les seves portes per acollir a tothom qui vulgui acostar-se per conèixer les instal·lacions i la recerca científica que es fa a Blanes, tant a prop de casa seva, però a vegades tant desconeguda pels nostres conciutadans. Seran els nostres investigadors els qui faran la visita guiada i els visitants els hi podran preguntar tot allò que se’ls acudeixi.

Com a novetat d’aquesta Setmana de la Ciència, l’Arxiu Municipal de Blanes i el CEAB tornarem a obrir l’exposició “La Platja de Blanes i el Delta de la Tordera: passat, present i futur” d’aquest estiu. L’exposició, que durant les 3 setmanes que va estar oberta va acollir a 5.000 visitants, pretén donar una visió general del que és i ha estat la platja de Blanes des del port a la desembocadura de la Tordera al llarg del temps, sense renunciar a fer propostes de millora i prospeccions sobre el seu futur.

Si no la vau poder veure llavors, ara la podreu visitar a la Biblioteca Comarcal de Blanes durant tot el mes de novembre, des del dia 2 al dia 30, de 9 a 14h i de 16 a 20.30h. El dia 10 a les 19:30h, a la Sala Bolaño de la Biblioteca, oferirem una xerrada sobre l’exposició juntament amb l’Arxiu Municipal on convidem a tothom. I el dia 14, a la mateixa Biblioteca, es celebrarà una trobada entre estudiants de batxillerat dels 3 instituts de Blanes (s’Agulla, Sa Palomera i Serrallarga) amb investigadors del CEAB per conversar al voltant de la gestió del litoral posant com a exemple Blanes i la seva façana marítima. Així els més joves coneixeran què està passant i les seves causes, com s’està estudiant i al final reflexionar tots junts sobre les possibles solucions.

L’any passat, fins a 750 persones van participar en alguna de les activitats que vam organitzar. Així que esperem aconseguir com a mínim un èxit igual que l’anterior en nombre de visitants i la gran satisfacció per a tots els qui ho hem fet possible i una forta motivació per a continuar generant noves propostes. Si esteu interessats en participar en qualsevol d’aquestes activitats, podeu trucar al CEAB al 972 336 101 o escriure al correu electrònic info@ceab.csic.es.

Programa emès el 3 de novembre del 2017

Podcast del programa