Enric Ballesteros guardonat amb el Premi Medi Ambient de l’IEC

El Dr. Enric Ballesteros Sagarra, investigador científic i responsable del grup de recerca Benthic Ecosystem Functioning del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), va ser guardonat ahir amb el Premi de Medi Ambient de l’Institut d’Estudis Catalans.

Octavio_Aburto 2

Des del 2012 l’Institut d’Estudis Catalans atorga aquesta  condecoració  a un investigador o una institució de les terres de llengua catalana en reconeixement a la trajectòria d’estudi, investigació i difusió del coneixement en alguna de les disciplines de les ciències ambientals relacionades amb la qualitat ambiental i el patrimoni natural.

El Dr. Ballesteros està especialitzat en ecologia d’ambients marins, però també en ecosistemes d’aigua dolça i llacs i és afeccionat a la recol·lecció i estudi de bolets de Catalunya. Les seves diverses línies de recerca l’han dut a treballar a mars i oceans de tot el món i a fer milers d’immersions, inclosa la Mediterrània, per conèixer els ecosistemes i els efectes antròpics que pateixen.

A més de divulgar la seva feina com a ecòleg del centre, ha publicat guies de natura, llibres i capítols de divulgació, com a autor i coautor. Tanmateix, és un fotògraf aficionat que ha publicat a revistes com Geo i National Geographic i un llibre propi de fotografia submarina de la costa de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes. Actualment és membre de l’equip de Pristine Seas, de la National Geographic Society, projecte que intenta protegir les últimes àrees marines verges del planeta.

És un honor pel Dr. Enric Ballesteros, naturalista curiós i inquiet, haver rebut aquest premi tan prestigiós. És un reconeixement a l’excel·lent tasca d’investigació que ha realitzat, i que segueix duent a terme. Al centre n’estem molt contents i ens esperona a seguir endavant per assolir els nostres objectius.

http://www.iec.cat/activitats/noticiasencera.asp?id_noticies=1668