Es detecten unes grans quantitats de microplàstics a l’Àrea Marina Protegida del Canal de Menorca

Un equip d’investigadors del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), el Sistema de Observación y Predicción Costero de las Islas Baleares (SOCIB) i l’Escola de Negocis ESADE, han mostrejat de forma trimestral durant els anys 2014 i 2015 el Canal de Menorca, per mesurar la presencia de microplàstics.

Luis F. Ruiz-Orejón (CEAB-CSIC) és l’aurtor principal de l’article publicat a la revista Environmental Pollution, que estima una presència de 752 milions de partícules i de 3,7 tones de plàstic en aquesta Àrea Marina Protegida.

Aquest treball és el resultat de la tercera part de la investigació que el Projecte Nixe III ha dut a terme sobre la contaminació per plàstics flotants al Mediterrani central i occidental. A la primera part, es va analitzar la seva presència a tota l’àrea d’estudi, que va ser valorada en 1.500 tones. Per altra banda, la segona es va centrar més concretament a les Balears (àrea nord-occidental de Mallorca i Eivissa) on es van trobar 4,5 milions de partícules de plàstic, més de 8 quilos de plàstic per quilòmetre quadrat.

Nota de premsa de la Delegació del CSIC a Catalunya