Frederic Bartumeus (CEAB-CSIC) participa al “Planeta 2050”, el cicle de Debats ICREA-CCCB

Del 25 d’octubre del 2017 al 29 d’abril del 2018 el CCCB acull  “Després de la fi del món”, un exposició sobre l’estat del nostre planeta avui, sobre com serà la Terra a mitjans de segle XXI i sobre la nostra responsabilitat en la seva conservació. És una experiencia multidisciplinar on artistes i científics de diferents àmbits treballen plegats per imaginar-se els escenaris futurs, tot buscant solucions per sobreviure en un món que a priori es presenta poc acollidor.

L’exposició inclou “Planeta 2050”, un nou cicle de Debats ICREA-CCCB.  Els investigadors ICREA Ricard Solé (UPF) i Patrizia Ziveriv (ICTA-UAB) l’encetaran el dia 7 de novembre a les 18:30’ amb “Rehabitar la Terra”, una conversa sobre les solucions que proposa la ciència per preservar els ecosistemes amenaçats pel canvi climàtic.

El dia 14 de novembre, també a les 18:30’, l’investigador ICREA del nostre centre, Frederic Bartumeus (CEAB-CSIC), i el també investigador ICREA Xavier Rodó (ISGlobal) conversaran sobre el paper del canvi climàtic en l’emergència i l’expansió de malalties infeccioses, en una xerrada titulada “Nou clima, noves malalties?”.

Bartu

El dimarts 21, a la mateixa hora, es presentarà “El conflicte social i cultural” on  les investigadores ICREA Paula Casal (UPF) i Victòria Reyes (ICTA-UAB) parlaran sobre la capacitat d’adaptació de les diferents societats al canvi climàtic i les desigualtats socioeconòmiques que se’n deriven.

I per últim el dimarts 28 de novembre, també a les 18:30’, els investigadors ICREA Pau Baizán (UPF) i Giorgos Kallis (ICTA-UAB) conversaran sobre els límits del model econòmic actual i els riscos que l’absència de mesures sobre el clima dispari la crisi migratòria, a “Model econòmic i migracions globals”.

L’exposició també inclou altres activitats com tallers, audiovisuals, circuits i visites comentades.

 

Descarrega aquí el programa