Kike Ballesteros, investigador del CEAB-CSIC, participarà en el proper Segon Fòrum Marí d’Eivissa i Formentera, que tindrà lloc a Eivissa els propers 5 i 6 de novembre.

El Fòrum Marí d’Eivissa i Formentera és un espai de reflexió, d’estudi i de divulgació sobre diferents problemàtiques relacionades amb la mar que afecten a les Pitiüses, amb l’objectiu de sumar projectes, idees i reflexions, i treballar per a portar-les endavant.

És una plataforma en la qual estan representats tots els sectors, el públic, el privat,  i societat civil, amb preocupació per la conservació del medi marí.

Kike Ballesteros, abans de la seva intervenció en el col·loqui “protecció dels hàbitats naturals” , on intervindrà també Salud Deudero (professora d’investigació del Centre Oceanogràfic de les Balears. Institut Espanyol d’Oceanografia) i Marta Sales (biòloga i coordinadora de projectes de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM)), fa una entrevista a EFE Verde, a la qual es fa ressò La Vanguardia, on parla de diferents temes relacionats amb els hàbitats litorals.

Kike Ballesteros recorda que els hàbitats litorals són fràgils i escassos, i que cal minimitzar els impactes sobre ells. Destaca aspectes com el valor dels organismes que habiten a la sorra de la platja o a les roques on trenquen les onades, i alerta sobre les conseqüències negatives que suposa per a aquests hàbitats la construcció de ports i marines.

https://www.lavanguardia.com/vida/20201104/49244706271/enric-ballesteros-los-habitats-litorales-son-fragiles-y-escasos.html