L’Obra social “la Caixa” i el CREAF presenten Mosquito Alert

L’Obra Social ”la Caixa” i el CREAF presenten un programa per controlar mosquits transmissors de malalties globals com el dengue, el chikungunya i el Zika

Antoni Comín, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Frederic Bartumeus, investigador ICREA en representació del CREAF, han presentat un projecte per impulsar la investigació, el seguimient i el control dels dos principals mosquits transmissors del dengue, el chikungunya, la febre groga i el Zika, el mosquit tigre i el de la febre groga(Aedes albopictus i Aedes aegypti).

La nova plataforma Mosquito Alert, que actualitza l’anterior projecte Atrapa el Tigre, incorporarà a Aedes aegypti, l’actual responsable de l’expansió del Zika. Aquesta iniciativa permetrà implementar un sistema d’alerta anticipada basat en ciència ciutadana, que detectarà si aquest mosquit arriba al nostre territori.

Mosquito Alert amplia el seguiment de la presència i l’expansió del mosquit tigre amb la finalitat que les dades que es recullin nudreixin els sistemes de gestió de salut pública i investigació epidemiològica actual a Espanya.

Nota de premsa

Font: Obra Social “La Caixa”