Per les nostres platges, fora plàstics!

Grans i menuts col·laboren a la jornada
Les més menudes també col·laboren
Part de les restes recollides abans de classificar-les
Increïble gairebé 1 kg. de burilles
Classificació dels residus recollits
Foto a la fin de la jornada

Autors fotografies: Ajuntament de Blanes i CEAB-CSIC

Any rere any, milions de tones de deixalles acaben als oceans, les platges, els boscos i altres espais naturals. El 75% de les que arriben al mar són plàstics que poden romandre a l’aigua entre 150 i 1000 anys, posant en perill la vida marina i entrant a la cadena alimentària humana al ser ingerides per la fauna. Sabies que molts d’aquests plàstics provenen de terra?

Calen estratègies de gestió de residus adequades i realment aplicables, doncs el nivell de producció i consum de la societat és insostenible. Només es pot aconseguir a través de la conscienciació i sensibilització de la població.

Aquest és l’objectiu principal del Let’s Clean Up Europe! per la reducció de residus abocats a la natura! A BLANES ens adherim a aquesta iniciativa europea a través de la campanya “Millorem les nostres platges, fora plàstics!” i fem una crida a participar en la recollida de plàstics a les platges de s’Abanell i desembocadura de la Tordera.

L’activitat l’organitzem de forma conjunta el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), l’Associació mediambiental s’Agulla i l’Ajuntament de Blanes, tot seguint la convocatòria de l’Agència Catalana de Residus, que ens facilitarà les bosses, els guants i els estris necessaris per fer la recollida.

Per sensibilitzar a la població de la gran problemàtica que suposen els residus plàstics al medi marí, durant tot el matí al punt de trobada investigadors del CEAB especialitzats en aquest tema i membres de l’entitat s’Agulla estaran informant a tothom que hi estigui interessat.

Vine amb la teva família i amics! T’esperem el dissabte 7 de maig, a les 10h. a la carpa situada a la platja al Passeig de s’Abanell nº11 (a l’alçada de l’hotel Horitzó).

Per a més informació i inscripcions:
infoceab@ceab.csic.es; trucant al 972336101 (Margarita), o també el mateix dia al punt de trobada.

Una bona ocasió per educar en família sobre el respecte al medi natural!

7-M plastics