Mosquito Alert i la ciència ciutadana arriben a Brussel·les

El projecte de ciència ciutadana Mosquito Alert, en el qual participen el CEAB-CSIC, el CREAF, l’ICREA i l’ICM-CSIC, ha estat escollit per l’Associació Europea de la Ciència Ciutadana (ECSA, en les seves sigles en anglès) per ser presentat als membres del Parlament Europeu (MEPs). La presentació es realitzarà el dia 7 de setembre durant la reunió informativa organitzada per l’ECSA Policy Working Group amb el nom ‘Citizen Science is not an idea – it´s the future’.

John Palmer, un dels científics de la plataforma Mosquito Alert (abans Atrapa el Tigre), serà l’encarregat de destacar el potencial de l’ús de la ciència ciutadana per a estudiar la presència i dispersió d’espècies invasores i vectors de malalties, a més de controlar la seva expansió. La trobada suposa una gran oportunitat per a mostrar a la Unió Europea un exemple d’èxit que demostra que una població activa pot ajudar a fer investigació i activitats de vigilància i control d’espècies com el mosquit tigre i el mosquit de la febre groga.

L’ECSA és una associació sense ànim de lucre creada amb l’objectiu de fomentar el creixement del moviment de la ciència ciutadana a Europa. Amb aquesta reunió amb els parlamentaris europeus busca donar impuls a la ciència ciutadana a nivell europeu i informar als diputats del desenvolupament mundial que està protagonitzant aquesta forma innovadora de generar coneixement científic. La fita, en particular, és crear consciència sobre el valor de la ciència ciutadana pel que fa a la presa de decisions i explorar com aquest nou enfocament es pot incorporar a les polítiques nacionals i europees.