El projecte educatiu Escoles Tàndem arriba a la demarcació de Girona

logo tandemEl projecte Escoles Tàndem impulsat per la Fundació Catalunya-LaPedrera arriba a la demarcació de Girona aquest curs 2015-16, amb la incorporació de l’Escola Mn. Joan Batlle (del barri de Ca la Guidó de Blanes) i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC). Durant 3 anys treballaran conjuntament tots els mestres de l’Escola Mn. Joan Batlle amb formadors i investigadors del CEAB intercanviant coneixements, experiències i material pedagògic per transferir-los a l’aula amb metodologies innovadores.

L’objectiu del Tàndem és posar la llavor perquè hi hagi un canvi metodològic al centre educatiu que vagi lligat a una especialització en l’àmbit del medi ambient i que sigui sostenible a llarg termini. Les tres institucions implicades en aquest projecte, anomenat ‘La Vida a l’Aigua’, adquireixen un compromís per millorar la formació integral dels qui seran els ciutadans del futur.

El CEAB-CSIC és un centre de referència en recerca de la biologia d’organismes aquàtics i l’ecologia d’aigües marines i continentals, i aporta l’expertesa científica i la innovació metodològica a aquesta unió. L’apropament de la ciència a la societat que fa la institució juntament amb l’experiència pedagògica dels professionals de l’escola busca l’adquisició de coneixement i competències bàsiques. Per assolir aquest objectiu, les estratègies utilitzades es basen en el mètode científic -observació i experimentació- i estan destinades a afavorir l’autonomia dels alumnes i la interacció i cooperació entre ells.

L’escola Mn. Joan Batlle fa un pas endavant amb la implicació de tots els mestres, alumnes i famílies al projecte Tàndem per garantir la igualtat d’oportunitats dels estudiants i la millora en el seu aprenentatge. Aquesta tasca es planteja estretament lligada al municipi costaner de Blanes, que voreja al Sud amb el riu Tordera i que per tant representa un indret idoni on viure tota mena d’experiències al voltant de les ciències de la vida al medi aquàtic.

Notícia La Selva TV

A continuació podeu escoltar la valoració que fan del projecte les tres institucions implicades:

Què representa el projecte Tàndem pel CEAB? I quina valoració en feu fins al moment des de la institució?  Què representa Tàndem per l’escola Mn. Joan Batlle? I quina valoració en feu fins al moment des de l’escola?  Lídia Pastor, Directora de l’escola Mn. Joan BatlleQuan va començar el projecte Tàndem i per què? Com arriba a Blanes el projecte? Lluís Farrés, Director Àrea Coneixement i Recerca Fundació La Pedrera