S’inicia una campanya internacional per salvar les praderies marines

Teresa Alcoverro (CEAB-CSIC), juntament amb  altres 128 científics de 28 nacionalitats diferents, ha elaborat el document  Securing a future for seagrass (Assegurar el futur de les praderies marines), on es reclama a les administracions una major protecció per aquests ecosistemes.

Aquestes grans extensions de plantes adaptades a l’aigua salada es coneixen com praderies marines o praderies d’angiospermes (o fanerògames) marines, i compleixen múltiples funcions rellevants dins el seus ecosistemes. Per altre banda, també poden ser considerats com a indicadors biològics dels canvis ambientals relacionats amb l’impacte de l’home. El litoral sense praderies marines pot semblar net i sa a simple vista però en realitat és el símptoma més evident d’un litoral sense vida.

Els impactes d’origen humà, com la contaminació, la urbanització de la costa (ports esportius i similars), l’augment de nutrients i la mala gestió de la pesca, i l’escalfament de l’aigua com a conseqüència del canvi climàtic, s’entreveuen com les causes principals de la disminució de les praderies marines.

Demanar a les administracions que regulin i controlin l’impacte que l’activitat de l’home té sobre aquests hàbitats és el principal objectiu d’aquesta campanya.

http://www.lavanguardia.com/natural/20161010/41901345778/firmas-declaracion-proteccion-praderas-marinas.html

 

petita-clapa-jordi-pages