La tonyina vermella: del mar al plat

El passat 7 de febrer, la Dra. Ana Gordoa, investigadora del Centre d’Estudis Avançats de Blanes des de fa més de 20 anys, experta en l’estudi de les pesqueries i la dinàmica de poblacions de diferents espècies de peixos, va ser l’encarregada d’una nova conferència del cicle Aula Blanes, a la Biblioteca Comarcal del Municipi. És membre del comitè científic de l’ICCAT (Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina),del Comitè de Pesca Recreativa del ICES (Fòrum Científic Internacional de Ciència Marina) i de la Comissió Sectorial d’Investigació i Sostenibilitat del Consell de Pesca i Afers Marítims de Catalunya.

Actualment, la investigadora dedica gran part del seu temps d’estudi a la tonyina vermella, una espècie emblemàtica que s’explota des de fa milers d’anys. Des del punt de vista biològic i ecològic, és una espècie peculiar degut a la seva fisiologia, la seva distribució i el seu comportament migratori. En aquesta xerrada la Dra. Gordoa va oferir als assistents la oportunitat d’obtenir una concepció general sobre la tonyina vermella, una perspectiva tant històrica com actual de l’espècie i quatre pinzellades sobre la recerca que es fa al CEAB d’aquesta temàtica.

www.aulablanes.cat