Un nou estudi demostra com les captures accidentals afecten seriosament a les poblacions d’aus marines

Un estudi publicat a la revista  Global Change Biology  i liderat per Meritxell Genovart (CEAB-CSIC) conclou que les captures accidentals afecten seriosament a les poblacions de baldriga cendrosa, una de les aus marines més sensibles que hi han. Aquest perill s’accentua especialment al Mediterrani amb la pesca amb palangre.

Aquest treball ha sigut fruit de la col·laboració entre científics, ONG i Administracions: Els investigadors del CSIC (IMEDEA i CEAB) s’han ocupat de les anàlisis demogràfiques, SEO/BirdLife s’ha encarregat del seguiment remot i de la interacció entre aus i pesca acumulada, i diversos autors i institucions han fet un seguiment de diferents colònies de cries.

Els autors reclamen mesures urgents, que passen per treballar conjuntament amb el sector pesquer per buscar les solucions  més adequades, i per exigir a les administracions que es comprometin a treballar per minimitzar les captures accidentals.

L’estudi ha sortit publicat pocs dies abans de que el Parlament Europeu voti un nou reglament de pesca, on s’ha de debatre si s’hi inclou o no un compromís per abordar aquest problema.