Una cocteleria a Blanes impulsa un projecte mediambiental conjuntament amb científics i gastrònoms

  • El negoci local emprèn un projecte social i responsable #CuidoLaPosidonia amb l’objectiu de conservar la posidònia a la Mediterrània
  • Investigadors del CEAB-CSIC s’hi sumen aportant la veu experta sobre la matèria a través de xerrades divulgatives a la mateixa cocteleria
  • Formadors gastronòmics s’uneixen per col·laborar com a creadors del nou còctel i tapa de la posidònia, el 70% de l’import es destinarà al projecte

OhLaLaa Cocteleria situada al port de Blanes, ofereix a qualsevol que estigui interessat/da una sèrie d’esdeveniments i/o xerrades divulgatives per a tots els públics sobre la cura i la protecció de la posidònia a la Mediterrània.

En col·laboració amb investigadors del CEAB, centre de referència en l’àmbit nacional i internacional, pretenen conscienciar la ciutadania sobre el paper fonamental que té la posidònia per la vida marina, utilitzant exemples de l’entorn més proper i les seves històries al llarg del temps.

El pròxim 22 de novembre a les 19:30h i fins les 20:30h, tindrà lloc a OhLaLaa Cocteleria el l Esdeveniment #CuidoLaPosidonia on Teresa Alcoverro, investigadora i subdirectora del CEAB-CSIC de Blanes, serà la ponent que introdueixi el tema sota el títol Introducció a la planta, la seva importància al medi marí i els organismes que viuen associats. Els següents esdeveniments es donaran a conèixer a través de les xarxes socials de OhLaLaa Cocteleria (Instagram i Facebook) i a la pàgina web oh-lalaa.com.

Posteriorment, els nois de bitesandcocktails, Damià i Víctor, dos dels tres fundadors de la plataforma de tallers online de cocteleria i cuina, donaran a conèixer la seva col·laboració presentant el flamant còctel i l’original tapa de la posidònia amb la finalitat de recaptar fons i, a la vegada, poder oferir una experiència a l’usuari. L’import que es recapti es destinarà al servei de futures accions i investigacions sobre la posidònia, liderades pels científics del CEAB.

Damià Mulà , bartender, coordinador i impulsor del Curs Superior de Cocteleria i mixologia del CETT-UB , juntament amb Víctor Rodríguez cuiner i formador culinari, acumulen molts anys d’experiència i trajectòria nacional i internacional, respectivament. Ells seran els creadors d’aquests productes temàtics amb causa social i responsables amb el medi ambient.

El projecte #CuidoLaPosidonia neix d’una reflexió sincera al costat d’un desig de gratitud cap a l’entorn. A més, té l’objectiu de fer que OhLaLaa creixi com a marca afegint valors i promovent accions on desenvolupi la seva activitat, tot implementant estratègies en temes mediambientals i ajudant, d’aquesta manera, a preservar la flora i fauna marina més propera i a la resta de la Mediterrània.