Usant pòlips de Hydrichthella per pescar plàncton

Investigadors del CEAB han publicat recentment un estudi que mostra la relació simbiòtica establerta entre un cranc del gènere Achaeus i els pòlips del gènere Hydrichthella. L’estudi, realitzat en col·laboració amb investigadors de la Universitat de Valencia i la Universitat de Bergen, ha permès demostrar que l’hidrozou és capaç de reproduir-se vivint sobre el cranc mentre aquest l’utilitza com una canya de pescar per capturar plàncton. L’associació entre el cranc Achaeus i H. epigorgia es descriu amb observacions “in situ” i exemplars de museu recollits per Ferran Palero durant una estada al Museu d’Història Natural de Florida.

El treball permet millorar el coneixement sobre la diversitat biològica al Mar Roig, proporcionant la primera evidència de la presència de Hydrichthella epigorgia a la zona i suposa el primer registre d’un Ptilocodiidae capaç de viure com epibiont d’un crustaci. A més a més, l’estudi morfològic detallat del material de museu va revelar problemes amb la identificació de l’espècie de cranc Achaeus. Ferran Palero forma part del projecte CHALLENGEN (CTM2013-48163) i ha gaudit d’un ajut post-doctoral finançat pel programa “Beatriu de Pinós” de la Generalitat de Catalunya.

Link paper: https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs12526-017-0746-8

Link notícia The Guardian: https://www.theguardian.com/science/blog/2018/jan/30/gone-fishin-decorator-crabs-use-other-species-as-fishing-rods-study-reveals

Foto Soto 1