LES PROPOSTES DEL CEAB PER LA SETMANA DE LA CIÈNCIA

Un any més, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) s’afegeix a la celebració de la Setmana de la Ciència i organitza les seves pròpies activitats divulgatives de caire científic. L’objectiu d’aquesta programació és el de promoure la ciència i acostar-la a la gent de Blanes i de poblacions veïnes com Malgrat de Mar, Lloret de Mar, Tossa de Mar i Palafolls.

Arranquem la programació el divendres 11 de novembre amb la XIII Jornada d’Avenços en Ecologia organitzada conjuntament amb la Societat Catalana de Biologia (SCB) i GECA. Aquesta jornada de conferències més tècniques busca posar en contacte a investigadors dins l’àmbit de l’ecologia, tot i que està oberta a tothom i resultarà interessant pels aficionats a l’ecologia. En aquesta edició, els conferenciants ens parlaran del microbioma dels oceans o de l’impacte de la sequera als boscos tropicals, entre d’altres aspectes.

Durant les Jornades de Portes Obertes, 16 i 17 de novembre, es faran visites per a les escoles i instituts de Blanes i rodalies on els alumnes podran conèixer el centre i la recerca que hi fem a través de tallers. Ambdós dies a les 18.30h, tothom qui vulgui es podrà inscriure a les visites guiades per les instal·lacions i laboratoris del centre de la mà dels nostres investigadors. A les Jornades del 2015, més de 700 visitants van poder venir fins al centre i hi van fer un recorregut a través de diversos tallers basats en els projectes de recerca que es realitzen al CEAB.

El dimarts 15 de novembre, es realitzarà la xerrada de presentació del Projecte PECES, el primer estudi global de la pesca marítima recreativa (a nivell individual i lúdic) i esportiva (de caràcter competitiu en concursos) al litoral espanyol. Es tracta d’un projecte propi del CEAB, dirigit per la investigadora del centre Ana Gordoa, que necessita d’una alta participació per a obtenir els resultats que precisen. A la xerrada s’hi ha convidat a pescadors, clubs i federacions de pesca i a representants d’empreses relacionades directa o indirectament amb la pesca. Totes aquelles persones a qui els hi agradi la pesca que vulguin assistir a la xerrada i col·laborar amb el projecte també s’hi poden inscriure.

I per acabar, en Nixon Bahamón, tècnic del CEAB i responsable de l’Observatori Operacional de la Mar Catalana (OOCS), farà una xerrada-taller als alumnes de 4rt d’ESO del Col·legi Santa Maria-Manyanet de Blanes. L’objectiu és que els estudiants coneguin l’Observatori Marí del CEAB i, a més, treballin amb dades de satèl·lit públiques de la NASA amb els seus propis ordinadors.

Consultar programa Setmana de la Ciència