El CEAB a les escoles

tandem-logo

ESCOLES TÀNDEM

El programa Escoles Tàndem de la Fundació Catalunya-La Pedrera és un projecte educatiu que gira entorn d’una matèria singular establint un vincle entre una escola i un centre de referència en aquesta matèria durant 3 anys.  L’eix que vertebra el nostre vincle amb l’escola d’infantil i primària Mossèn Joan Batlle de Blanes són les ciències de la vida a l’aigua. Durant aquests 3 anys treballarem conjuntament mestres, formadors i investigadors del CEAB intercanviant coneixements, experiències i material pedagògic amb l’objectiu de millorar la formació integral dels nens i nenes de l’escola.  Aquesta experiència es planteja estretament lligada al municipi de Blanes, un municipi que dóna al mar i que delimita al sud amb el riu Tordera. És per tant un indret idoni on viure tota mena d’experiències d’aprenentatge al voltant de les ciències de la vida al medi aquàtic.

Coneix el Tàndem ‘CIÈNCIES DE LA VIDA A L’AIGUA’ més a fons…

ALTRES ACTIVITATS EDUCATIVES

El CEAB assessora a l’escola Joaquim Ruyra en la preparació del projecte “Mar”. L’escola durà a terme la realització una setmana a l’any, activitats adaptades per cada curs on es treballaran temes específics relacionats amb la Mediterrània. D’aquesta manera es vol  apropar l’escola al mar i dotar als alumnes d’un major coneixement del medi marí més proper.

Logo + slogan CAT curt

OCEANS és un projecte col·laboratiu on line per a estudiants de secundària amb l’objectiu de fer-los descobrir que el mar no és igual en tot el planeta. Els alumnes hauran de realitzar una sèrie d’activitats pautades que compartiran amb la resta de centres ubicats arreu del món, en un bloc públic. La comunicació i presentació de treballs es farà mitjancant l’ús de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Es un projecte multidisciplinar, d’un trimestre de durada i d’inscripció gratuïta liderat per l’entitat S’Agulla de Blanes (Girona) en col·laboració amb l’entiat iEARN-Pangea i en la que el CEAB hi col·labora amb l’assessorament de diversos experts (Nixon Bahamon, Toni Garcia).

Hi ha projectes concrets que estan duent a terme grups d’investigació del centre que tenen una part educativa important. Per a més informació i accions concretes podeu consultar les pàgines websd els projectes:

csic aula

Amb la voluntat d’enfortir els vincles amb la comunitat educativa el CSIC a Catalunya organitza un programa d’activitats dirigit a professorat de secundària. Al CEAB participem cada any en aquest programa oferint cursos de diverses temàtiques relacionats amb projectes del centre.

Més informació