Eloísa del Pino, nova presidenta del CSIC es reuneix amb els directors dels centres de Catalunya

La nova titular del CSIC aprofita la visita a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM) per trovar-se amb els directors dels centres que aquesta institució té a Catalunya. La presidenta va estar acompanyada per alts càrrecs del Consejo, que també van aprofitar la visita per tancar acords de col·laboració amb altres institucions, com l’Ajuntament de Barcelona.

Durant aquesta visita Emilio O. Casamayor, director del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, va tenir la oportunitat de traslladar-li en primera persona la recerca que s’està fent al nostre centre, així com els reptes de futur que el nostre institut té com a objectiu durant els propers anys.

Aquesta ha sigut una de les primeres preses de contacte de la nova presidenta amb els centres del CSIC a Catalunya. Eloísa del Pino va ser nomenada presidenta d’aquest organisme el 21 de juny passat pel Consejo de ministros. Del Pino rellevava així la química Rosa Menéndez, que va estar gairebé cinc anys al capdavant de l’organisme.

El CSIC és la institució pública més gran d’Espanya dedicada a la investigació científica i tècnica i una de les més destacades de l’Espai Europeu de Recerca. A Catalunya, el CSIC compta amb 14 centres propis i 3 centres mixts, de titularitat compartida amb altres institucions. Així mateix, el CSIC participa a 4 centres.