El projecte Life Resque Alpyr ja té el primer butlletí anual publicat

LIFE RESQUE ALPYR és un projecte LIFE 2020 de Natura i Biodiversitat destinat a recuperar hàbitats aquàtics de muntanya, millorar la conservació de diversos hàbitats i espècies objectiu en quatre localitats de la xarxa Natura 2000 de les regions biogeogràfiques alpines dels Pirineus i dels Alps.

El projecte LIFE RESQUE ALPYR té com a objectiu la recuperació i millora de la conservació d’hàbitats aquàtics d’alta muntanya, centrant esforços principalment en estanys, prats alpins i subalpins, torberes i fonts carbonatades. El projecte és una continuació de dos projectes LIFE anteriors el LIFE LIMNOPIRINEUS (www.lifelimnopirineus.eu) als Pirineus i el LIFE BIOAQUAE (www.lifebioaquae.eu) als Alps.

Entre les espècies objectiu a protegir hi ha amfibis com la granota roja, el tòtil i el tritó pirinenc, que és un endemisme pirinenc, l’almesquera, un mamífer aquàtic endèmic de la Península Ibèrica, i set ratpenats insectívors amenaçats per pressions antròpiques en les dues zones d’estudi entre els quals podem trobar el ratpenat de bosc, el ratpenat de musell llarg i l’orellut alpí.

Aquest mes de desembre s’ha publicat el primer butlletí

Amb aquest número s’inicien una sèrie de publicacions digitals anuals que tenen com a objectiu principal donar a conèixer el progrés del projecte i compartir amb tots vosaltres informació de molts aspectes interessants dels hàbitats aquàtics d’alta muntanya característics dels Pirineus i els Alps i el seu estat de conservació.

Si esteu interessats en rebre el butlletí us podeu subscriure a través de la web del projecte. També el podeu consultar en format pdf aquí.