Vés al contingut
Search
Close this search box.

Xavier Triadó Margarit

Investigador postdoctoral

Contacte
Email

xtriado@ceab.csic.es

Perfils de publicacions

NºORCID:

0000-0001-5339-3221

Xavier Triadó Margarit

Investigador postdoctoral

El meu camp de recerca és l’Ecologia Microbiana aquàtica i aèria. Les meves activitats de recerca actuals estan orientades a explorar la dinàmica temporal i la diversitat de microorganismes en l’aire, així com l’estudi de l’ecologia i la diversitat dels microorganismes eucariotes (protists) de diferents sistemes aquàtics de l’interior (els llacs d’alta muntanya, llacunes d’aigua salada i estanys euxínics). Recentment he dut a terme diferents col·laboracions sobre altres aspectes de l’ecologia microbiana.

PROJECTES

AEROSMIC estudia los rasgos funcionales presentes en la microbiota aérea con dispersión de largo alcance en la troposfera libre utilizando uno de los conjuntos de datos a largo plazo más amplios disponibles en un punto de alta montaña por encima de la capa límite recopilado por nuestro propio grupo de investigación.
INTERACTOMA proposa enfocaments computacionals que explotin la co-ocurrència de gens amb funció coneguda i desconeguda i la co-ocurrència ambiental de diferents espècies microbianes per generar hipòtesis i prioritzar objectius de recerca futura amb interès ecològic o biotecnològic.