Setmana de la Ciència 2022

La Setmana de la Ciència i la Tecnologia és la iniciativa més important de divulgació científica a moltes comunitats autònomes. Des de 2001 és organitzada amb caràcter nacional amb els objectius d’apropar la ciència al públic de totes les edats, estimular el gust pel saber científic i incentivar la participació dels ciutadans en qüestions científiques mitjançant la realització d’activitats de divulgació a museus, universitats, centres de recerca, parcs tecnològics, etc. Un dels seus moments més rellevants és quan les institucions i centres de recerca obren les portes perquè la ciutadania conegui els darrers avenços en ciència i les principals línies de recerca que els científics estan desenvolupant.

La Setmana cerca que el gran públic accedeixi als espais on es desenvolupa el coneixement científic, entrant en contacte directe amb els laboratoris i els equips d’investigació.

En aquest enllaç podeu consultar totes les activitats programades.

Activitats del CEAB

1. Visites Instituts

EL CEAB obrirà les portes a estudiants de 4rt d’ESO i Batxillerat de la zona perquè de la mà dels equips d’investigació coneguin com es du a terme la recerca en el camp de l’ecologia aquàtica fent un “circuit de recerca” a través del qual visitaran els laboratoris i els diferents espais de treball del centre. Durant la visita s’intentarà que l’alumnat intervingui de manera activa. Enguany tenim preparats quatre circuits diferents:

  • Estudi de la biodiversitat de fons tous
  • Com les nostres activitats quotidianes poden afectar al funcionament dels rius
  • Entomologia i comportament d’invertebrats
  • Vegetació litoral i tempestes

En total ens visitaran uns 300 alumnes provinents de vuit instituts diferents de Blanes, Lloret de Mar, Tordera, Palafolls i Malgrat de Mar.

Visites amb els instituts (anys anteriors)

2. Jornada portes obertes

Els dies 16 i 17 de novembre el centre obrirà les seves portes a tothom que estigui interessat en conèixer quina recerca científica fem.

Si voleu venir podeu fer una reserva prèvia via:

  • Dimecres 16/11: a les 17:30 o a les 19:00h
  • Dijous 17/11: a les 19:00h

Correu electrònic: divulgacio@ceab.csic.es

Telèfon: 972336101 (Gemma Agell)

3. Sessió del documental “50°C”

El dimecres 30 de novembre a les 19h, a la Sala del Centre Catòlic de Blanes es projectarà el documental “50°C” de SICOM i ENTREPOBLES amb guió i direcció de Josep Cabayol. 50°C pretén oferir, en poc més de 60 minuts, una visió sobre què suposa el canvi climàtic i les amenaces que se’n deriven: l’augment de la temperatura, del nivell del mar, de la intensitat i freqüència de les tempestes, també obre un debat sobre l’energia, l’alimentació o les migracions climàtiques.

En forma de taula col·loqui, i un cop finalitzat el documental, es conversarà al voltant de l’agreujament de les dades climàtiques i com el canvi global afecta als ecosistemes marins.

L’obertura de portes serà a les 18:30h i us convidem a venir a aquesta hora per poder conèixer alguns dels panells que formen part de l’exposició “Endinsant-nos en l’Oceà” del CEAB en el marc del projecte de divulgació científica OeanNight.