10 anys de mirades pel canvi!

El proper 6 de maig, el projecte de ciència ciutadana Observadors del Mar, celebra el seu 10è aniversari. Fa 10 anys vam començar aquest projecte i ara som més de 3600 persones compromeses que, juntes, hem aconseguit més de 16.000 observacions.

És moment d’ajuntar-nos, de fer repàs del camí recorregut, de recordar assoliments, de somiar noves fites. És el moment de gaudir i celebrar. Per això, us convidem a l’esdeveniment “Observadores del Mar: 10 años de miradas para el cambio” el divendres 6 de maig a la tarda a l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) de Barcelona. També podràs seguir-ho per streaming.

Com serà l’esdeveniment?

L’acte es dividirà en dues parts. La primera mostrarà, de mà dels seus protagonistes, el naixement de la plataforma de ciència ciutadana marina Observadoresdelmar.es i el seu objectiu de donar resposta a la inquietud de la ciutadania. A més, mostrarem tots els projectes que han anat nodrint la plataforma creant una connexió cada vegada major entre la societat i la ciència. A través de tertúlies disteses i taules rodones donarem a conèixer els impactes que s’han generat en una dècada, entre ells troballes inesperades, seguiment d’espècies i aliances entre entitats. Al mateix temps, parlarem dels reptes actuals i futurs que conjuntament volem abordar. La segona part la celebrarem al pati gaudint d’un concert, d’entrevistes, de picotejo i alguna sorpresa més.

“10 anys de mirades pel canvi” és l’esdeveniment que celebrarà la gran potència que té la ciència ciutadana per a alertar de canvis en els ecosistemes marins, per a connectar el coneixement científic amb el públic en general, per a ser usada en la millora de la gestió marina, perquè cada persona conegui i estimi la mar.

Vine a celebrar-lo! T’esperem amb els braços oberts.

PROGRAMA

Noticia via Observadors del Mar