Cinefòrum sobre el documental “Memòries d’un mar”, que explica les conseqüències de la dessecació del Mar d’Aral

L’acte es durà a terme aquest 4 d’abril de 19 h a 21 h a la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, a la ciutat de Barcelona. Començarà amb una xerrada de l’investigador del CEAB-CSIC Rafa Marcè, que va liderar l’expedició científica que és el fil conductor del documental dirigit per Laura Carrau. Posteriorment, es projectarà l’audiovisual i s’intercanviaran impressions sobre el que s’hi explica.

Un grup d’investigadors especialitzats en el cicle del carboni van al que va ser el quart llac més gran del món i que ara és un desert per avaluar si la dessecació del “Mar” implica l’emissió de milions de tones de CO2 a l’atmosfera. És el punt de partida del documental “Memòries d’un Mar”, que explica la desaparició d’aquest gran llac del Kazajstan per una mala gestió ambiental i les nefastes conseqüències que ha comportat i comporta, tant a nivell ambiental com per a la salut de les persones, degut, entre altres, a la contínua aspiració de pols contaminada amb productes químics procedent del llac que s’ha anat dessecant.

El viatge també els porta a conèixer tres generacions de dones residents a la zona, que expliquen en primera persona les nefastes conseqüències, també econòmiques i socials, de la desparació del seu mar.

El documental propicia la reflexió sobre la importància de la gestió ambiental i, més concretament, de la de l’aigua, així com sobre la relació indissociable entre la salut humana i la salut de la natura.

La participació a l’acte és oberta a totes les persones interessades i és gratuïta. Només cal reservar lloc escrivint un correu a: jaumesole@academia.cat

Més informació sobre l’esdeveniment en aquest enllaç.
Teaser “Memòries d’un mar”, aquí.
Documental “Memòries d’un Mar”, disponible a CaixaForum +