El dr. Frederic Bartumeus (CEAB-CSIC) participa a la Biennal Ciutat i Ciència 2021

El dr. Frederic Bartumeus, Professor d’Investigació ICREA  en Ecologia Teòrica i Computacional al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), participa a la Biennal Ciutat i Ciència 2021 organitzada per Barcelona Cultura, de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest projecte neix de la necessitat d’incorporar la ciència en el debat ciutadà sobre com encarar aquest canvi d’època que vivim. Davant dels nous reptes que se’ns presenten, la ciència guanya rellevància en les nostres vides. Tant és així que la ciutadania, les arts i les humanitats són claus per trobar respostes i generar nou coneixement. Un coneixement obert i a l’abast de tothom, però que avança més de pressa que la capacitat de comprendre on són els seus límits ètics, socials, metodològics.

La Biennal Ciutat i Ciència convida a reflexionar sobre el coneixement, amb les seves potencialitats i límits des de diversos punts de vista: els avenços que marquen el futur, les seves implicacions ètiques, l’estret vincle de la ciència amb l’art, la sociologia i la política, la igualtat de gènere, de drets i oportunitats, la sostenibilitat del planeta.

El dr. Frederic Bartumeus participarà el dia 9 de juny al Centre Cívic Vil·la Urània en el debat Vespres de recerca – Emergència climàtica i models productius. En aquesta sessió els contertulians intercanviaran els seus coneixement sobre els reptes urbans a què s’enfronta la ciutat de Barcelona, i apuntaran possibles solucions innovadores al voltant de l’emergència climàtica i models productius.

Començaran amb una breu explicació d’algunes de les vies de recerca que s’estan duent a terme ara mateix a la ciutat i seguiran amb una àgora oberta al públic per compartir impressions i debatre possibles perspectives i enfocaments sobre aquestes investigacions.

També participarà el 13 de juny, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en la xerrada Computació contra el canvi climàtic. En aquesta sessió els diferents convidats abordaran el paper de la supercomputació com una eina essencial per avançar en la simulació de fenòmens tan complexos i desafiants com el clima.

Posaran el focus en el canvi climàtic, repte que requereix una acció concertada en tots els aspectes: individual, social, polític i internacional. Ens ensenyaran com la ciència i la modelització poden contribuir a identificar les estratègies més eficients i efectives per minimitzar l’escalfament global i adaptar-se als seus inevitables impactes.