Hem participat en el Comitè de Selecció del “Santander for the seas”

L’Emma Cebrián, investigadora del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), ha format part del Comitè de Selecció de ‘Santander for the Seas’. Aquesta iniciativa de la Fundación Banco Santander té un pressupost de 450.000 euros, que van dirigits a finançar projectes que treballin en la recuperació i conservació d’ecosistemes marins i espècies amenaçades o singulars de mars i oceans, posant especial atenció en el seu caràcter innovador en el desenvolupament de sistemes i metodologies, i en el seu recolzament  al tercer sector.

Enguany  han rebut aquestes ajudes els projectes presentats per WWF España, Fundació CRAM i Aponiente.

‘Santander for the Seas’ aportarà 150.000 euros a cada una d’aquestes iniciatives. Es pretén que aquests tres projectes escollits tinguin impacte ambiental, i siguin replicables, sostenibles en el temps, eficients econòmicament, i que integrin aspectes socials i educatius.

“La greu situació que estem vivint ens consciencia encara més de la necessitat de cuidar l’entorn en el que vivim, incrementar l’ajuda per la conservació del gran tresor del nostre patrimoni natural, els nostres mars i ocea Borja Baselga.ns, on el seu escalfament i pèrdua de biodiversitat contribueix a la degradació del nostre futur com espècie” va assegurar el director de la Fundación Banco Santander, Borja Baselga.

Fundación Banco Santander va iniciar ‘Santander for the Seas’ amb l’objectiu de promoure l’economia blava, que engloba activitats com la pesca sostenible, la utilització del medi marí per produir energies renovables, el turisme responsable o la biotecnologia blava.

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes celebra que una iniciativa tant important per a la conservació del medi marí hagi comptat amb una investigadora del nostre centre per avaluar i concedir aquestes ajudes.