La setmana de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya ja és aquí!

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment dedicat a la divulgació de la ciència, que tindrà lloc entre els dies 27 de setembre i 2 d’octubre. El seu objectiu és apropar la recerca, la innovació i els seus protagonistes, els científics i científiques, a la ciutadania d’una forma planera i divertida.

Aquest esdeveniment se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps. En l’edició anterior es van dur a terme més de 200 activitats al territori català que incloïen xerrades, tallers, experiments, espectacles i jocs.

La Nit Europea de la Recerca és un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea en el marc de les accions Marie Sktodowsca-Curie del programa Horitzó 2020.

Consulta tota la programació i tria l’activitat que més t’agradi!

Les activitats del CEAB

Science Slam CSIC-CAT en el Black Lab Bar (Barceloneta):

Aquest és el segon any en que els centres del CSIC hi participen de forma conjunta, oferint al públic en general la Science Slam, un esdeveniment on personal científic de diferents instituts faran microxerrades sobre diversos temes com volcans, ones electromagnètiques, contaminació, biodiversitat marina, microARNs, genomes…

Aquestes aportacions aniran a càrrec d’investigadors que estan fent la tesi doctoral o que són postdoctorals, i entre ells Jesús Zarcero, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, que parlarà sobre “Biodiversidad marina como herramienta de actuación”.

Totes les intervencions tindran un to divulgatiu i proper per al públic general. Qui ho desitgi podrà participar en la votació que triarà la millor xerrada, així com en un trivial final. La intervenció més votada i el guanyador del trivial s’enduran un obsequi. Les xerrades seran en català, castellà o anglès

La trobada tindrà lloc el proper dijous 29 de setembre, de 6 a 8 de la tarda, al local BlackLab (Palau de Mar. Plaça Pau Vila 1. Barcelona 08039). L’entrada és gratuïta, només cal una consumició mínima de 3 euros.Fira Endinsant-nos en l’oceà

Dins del mateix cicle d’activitats  La Nit Europea de la Recerca, i dins del marc del projecte de divulgació científica ‘Ocean Night’, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) també organitza la fira: “Endinsant-nos en l’oceà”, amb la finalitat de promoure la cultura oceànica, apropar la recerca científica al  voltant de l’oceà i sensibilitzar sobre la necessitat de la seva  preservació.

La fira tindrà lloc durant tot el dia 30 de setembre al Passeig de Mar de Blanes, i hi podrem gaudir d’una exposició amb diferents panells que ens parlaran de l’oceà des de vàries perspectives (clima, salut, recursos, història,…), i de tres tallers dedicats a la biodiversitat oculta, al problema dels microplàstics, i a la importància de les plantes marines en la protecció de la costa.