La comissió Magnet de l’Institut Rocagrossa visita el Centre d’Estudis Avançats de Blanes

El passat mes d’octubre es va fer la presentació oficial de l’Aliança Magnet entre l’Institut Rocagrossa de Lloret de Mar i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC). Des de llavors, s’han dut a terme algunes sessions de formació tant online com presencials, però no va ser fins ahir que la Comissió Magnet de l’Institut va poder visitar les instal·lacions del CEAB.

Durant la visita els vam explicar els 5 eixos principals de la nostra recerca i vam tenir la oportunitat de detallar com treballem i com fem recerca dins del CEAB. També es van visitar els diferents laboratoris i instal·lacions amb les que comptem.

Una jornada, que en definitiva, ha permès que el professorat de l’institut ens conegui millor i entengui la nostra ciència. Aquesta aliança s’inicia amb la voluntat de posar l’experti i l’excel·lència científica al servei de la transformació i equitat educativa.

Magnet, aliances per a l’èxit educatiu

Aquest programa promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució d’excel·lència en un camp del coneixement específic. Aquesta aliança permet al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa. El programa està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta.

Les institucions que hi participen són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.