La recuperació d’ecosistemes centra l’ASLO Aquatic Sciences Meeting

Investigadors del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) han estat entre els ponents del congrés anual de l’Association for the Sciences of Limnology and Oceanography (ASLO).

La reunió científica s’ha celebrat a Palma de Mallorca entre aquests dies 4 i 9 de juny. Ha aplegat els principals experts mundials en ecologia aquàtica, tant marina com d’aigües continentals. En aquesta ocasió, el congrés s’ha centrat en la resiliència i les possibilitats de recuperació dels ecosistemes aquàtics.

Investigadors del CEAB hi han aportat el coneixement obtingut amb seves recerques, tant en l’àmbit de les aigües continentals com en el de les marines. Ho han fet a través de ponències, la participació a taules i la presentació de pòsters científics.

Per exemple, entre altres, hi han exposat treballs relacionats amb les emissions de diòxid de carboni produïdes pels rius. Han compartit la seva expertesa sobre el paper de les xarxes fluvials en el cicle de carboni i sobre els factors físics (topografia, connectivitat hidrològica, usos de la terra…) i biològics (sòls i mineralització de carboni en els corrents, comunitats bentòniques i microbianes…) que més el fan variar. També s’ha pogut reflexionar sobre la capacitat de predicció del paper que tindran dels rius en el cicle de carboni atenent als nous contextos provocats per l’emergència climàtica i pels impactes humans.

L’objectiu principal de l’ASLO Aquatic Sciences Meeting és el de compartir coneixements i experiències de temes rellevants per als ecosistemes marins i d’aigua dolça. La reunió científica també ajuda a enfortir col·laboracions entre centres i professionals concrets, així com a iniciar-ne de noves.

Informació relacionada:

ASLO Aquatic Sciences Meeting 2023

– CREAF: “Els rius respiren i controlar la seva salut és clau en la lluita contra el canvi climàtic”

-CEAB: Ecologia integrativa d’aigües continentals