L’Eugènia Martí, investigadora del CEAB, serà la nova secretària de la Society for Freshwater Science (SFS)

La Society for Freshwater Science (SFS) té l’honor d’anunciar els resultats de les eleccions de lideratge de 2022. La Societat és una organització científica internacional el propòsit de la qual és promoure una millor comprensió dels ecosistemes d’aigua dolça a la interfície entre els hàbitats aquàtics i terrestres. La Societat fomenta l’intercanvi d’informació científica entre els membres, i amb altres societats professionals, educadors, directius i responsables polítics.

Els membres de l’SFS van votar virtualment, inclosos estudiants, membres generals i membres emèrits; els resultats són els següents:

  •  President-Electe: Sherri Johnson, PhD. Johnson és un ecòleg investigador del Servei Forestal dels Estats Units, Estació de Recerca del Nord-oest del Pacífic, professor de cortesia de la Universitat Estatal d’Oregon i va exercir com a científic principal del Bosc Experimental HJ Andrews entre 2001 i 2021. Ha estat implicada activament a la Societat durant dècades. Johnson actuarà com a presidenta electa durant un any a partir del mes que ve fins que assumeixi el càrrec de presidenta el maig de 2023. Johnson també va ser nomenada recentment membre de la SFS, un gran honor dins de la Societat.
  • Secretària: Eugènia Martí, PhD. Martí és professor del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), un institut del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) dedicat a l’estudi dels ecosistemes aquàtics. Martí ha format part de molts comitès de la Societat, com ara el consell editorial, el comitè internacional, el comitè de planificació a llarg termini i el Patronat.
  • Representant no acadèmic: Zanethia Barnett, PhD. Barnett és un biòleg de recerca pesquera del Servei Forestal de l’USDA. Barnett és membre del grup de treball de justícia, equitat, diversitat i inclusió de la Societat, que lidera el consell de veus infrarepresentades, on treballa per trencar les barreres per als grups poc representats. Barnett també va guanyar el premi Hynes 2022 de la Societat per a nous investigadors per la seva investigació sobre escamarlans.
  • Delegat internacional: Erasme Uyizeye, PhD. Uyizeye és analista de dades al Keene State College i també investigador postdoctoral a la Universitat de Rhode Island. Uyizeye també es troba entre els pioners del recent capítol d’Àfrica de la Societat, del qual actualment exerceix de secretari.

La Societat està entusiasmada de donar la benvinguda a aquestes persones excel·lents als seus nous càrrecs de lideratge, amb els terminis que començaran a la conclusió de la reunió anual de SFS al maig.  “Quin honor haver estat elegit”, va dir Johnson, que també va assenyalar la importància de la col·laboració intersectorial.

L’expresident de la Societat, Alonso Ramírez, president de la comissió d’eleccions i plaça, ha afegit “Un agraïment molt especial a tots els candidats. SFS agraeix a tots els candidats la seva voluntat de dedicar el seu temps a ajudar a gestionar i millorar la nostra societat. Aquest any hem tingut un grup especialment divers i esperem que això encoratgi tothom a plantejar-se involucrar-se més amb la SFS i potser postular-se per a una d’aquestes posicions en el futur”.