Participem a la Cimera Internacional d’Economia Blava

L’esdeveniment Blue Economy Summit 2024 se celebra a Milà (Itàlia) aquest 4 de juny. Reuneix, per segon any consecutiu, personalitats de renom internacional (investigadores i investigadors, representants dels governs, de l’empresa privada i de la societat civil) per discutir sobre l’estat actual de l’oceà i la necessitat urgent d’actuar per protegir-lo i restaurar-lo.

L’investigador del CEAB-CSIC, Rafael Sardá, és un dels participants a la cimera. Concretament, hi parlarà de la importància del capital natural blau, és a dir, de la rellevància d’ecosistemes com els esculls de corall, els manglars i les praderies i boscos marins. De com són creadors d’hàbitat per a les espècies i de fins a quin punt en depenem, per obtenir recursos, per gaudir d’aigües transparents i salubres, pel seu paper d’embornals de carboni o per a l’estabilitat física i ecològica de les nostres costes davant tempestes i altres fenòmens extrems en augment.

Sardá també parlarà de les greus amenaces que afronten aquests ecosistemes i de la necessitat i beneficis de preservar-los, d’establir una “economia blava”, que tingui cura de mars i oceà.

El científic ha estat recentment premiat pel diari Financial Times per la recerca “Business for Ocean Sustainability” en la que es fa un diagnòstic dels impactes sobre l’oceà de les diferents activitats econòmiques i que està contribuint a la millora de pràctiques per part d’empreses i altres entitats.

La Blue Economy Summit està organitzada per la Fundació One Ocean i té com a objectiu impulsar accions per promoure l’economia blava i facilitar col·laboracions i solucions concretes per caminar cap a un oceà més saludable. Se celebra a l’entorn d’una data clau per abordar aquesta qüestió: el Dia Mundial dels Oceans.