Un any més participem al Campus Natura

Aquest passat dissabte 21 de maig es va dur a terme la sessió teòrica del programa Campus Natura, organitzat per La Fundació Catalunya La Pedrera, a la Cala de Sant Francesc de Blanes de la mà dels investigadors i investigadores del Centre d’Estudis Avançat de Blanes (CEAB).

Durant la sessió es va aprofundir de forma pràctica en l’estudi de la biodiversitat vegetal i animal marina de la Cala de Sant Francesc i es van conèixer les principals comunitats litorals bentòniques in situ, analitzant les seves característiques i l’estat ecològic de la zona mostrejada.

Què són les espècies invasores? Com arriben a la mediterrània? Què és la ciència ciutadana?

Aquestes són algunes de les preguntes que la Maria Garcia i en Marc Rius, els dos investigadors del CEAB que han participat en l’activitat han ajudat a respondre. Durant la primera activitat els estudiants han après a fer transsectes que permeten quantificar la biodiversitat i avaluar l’estat de conservació de les diferents comunitats.

S’ha parlat del projecte de ciència ciutadana d’Observadors del Mar, de com funciona la recerca i el mètode científic en un projecte d’investigació i finalment, hem descobert més trets sobre les espècies invasores. Els joves van poder entendre la importància de la conservació de la biodiversitat marina

Què és el Campus Natura?

Es tracta d’un programa organitzat per La Fundació Catalunya La Pedrera que estimula el talent i fomenta les vocacions científiques de 30 joves estudiants de 1r i 2n de batxillerat amb un interès especial per la recerca en el camp de la conservació de la biodiversitat i la natura. És una oportunitat perquè els estudiants entrin en contacte amb el treball de camp i aprofundeixin en les diferents tècniques d’estudi i conservació de la fauna i la flora terrestre i marina de la mà d’experts en aquest àmbit.

El programa consta de 8 sessions teoricopràctiques de dissabte o de cap de setmana, que es duen a terme durant el curs escolar entre els mesos de febrer i maig 2021. La majoria de les sessions tenen lloc als espais naturals de la Fundació Catalunya La Pedrera: La Pedrera (Casa Milà), Muntanya d’Alinyà, MónNatura Pirineus, MónNatura Delta, Montserrat-Coll de Can Maçana i Món Sant Benet. En aquestes sessions es tracten temes relacionats amb la biodiversitat i la conservació del medi ambient i la natura.